V první řadě si do studené vody namočte všechnu červenou čočku. Díky svému složení není potřeba luštěninu namáčet přes noc ani ji dlouze vařit.
V druhém větším hrnci rozpalte máslo společně s olivovým olejem.
Všechny tři cibule si nakrájejte na malé kostičky, které následně vhoďte na rozpálený tuk.
Mrkve očistěte a nastrouhejte na hrubším struhadle.
Opět přisypejte k cibuli a promíchejte.
Jakmile cibulka trošku zesklovatí, přidejte na kostičky nakrájená rajčata a najemno nastrouhaný zázvor.
Přisypejte kari koření, garam masalu, kajenský pepř a nechte restovat tak dlouho, dokud rajčata nezměknou.
Po jejich změknutí, přidejte slitou čočku a zeleninový vývar.
Přilijte rajčatovou passatu, zakryjte pokličkou a vařte asi 20 minut, dokud čočka nezměkne.
Namísto soli použijte sójovou omáčku Shoyu a po odstavení z plamene dochuťte pepřem a rozetřeným česnekem.
Čočkové kari můžete podávat s rýží basmati nebo s volským okem a čerstvými bylinkami.
Servings 4