Print Options:

Čočkové kari s mrkví a rajčaty

Yields4 ServingsPrep Time30 minsCook Time20 minsTotal Time50 mins

Naservírované čočkové kari s rýží

 250 g červené čočky
 1 oříšek másla
 1 lžíce olivového oleje
 3 větší cibule
 3 větší mrkve
 2 cm čerstvého zázvoru
 250 ml rajčatové passaty
 250 ml zeleninového vývaru
 1 vrchovatou lžíci kari koření
 1 vrchovatou lžíci garam masala koření
 1 čajovou lžičku mletého a sušeného kajenského pepře
 1 sójová Shoyu omáčka
 3 stroužky českého česneku
 pepř
 koriandr
1

V první řadě si do studené vody namočte všechnu červenou čočku. Díky svému složení není potřeba luštěninu namáčet přes noc ani ji dlouze vařit.

2

V druhém větším hrnci rozpalte máslo společně s olivovým olejem.

3

Všechny tři cibule si nakrájejte na malé kostičky, které následně vhoďte na rozpálený tuk.

4

Mrkve očistěte a nastrouhejte na hrubším struhadle.

5

Opět přisypejte k cibuli a promíchejte.

6

Jakmile cibulka trošku zesklovatí, přidejte na kostičky nakrájená rajčata a najemno nastrouhaný zázvor.

7

Přisypejte kari koření, garam masalu, kajenský pepř a nechte restovat tak dlouho, dokud rajčata nezměknou.

8

Po jejich změknutí, přidejte slitou čočku a zeleninový vývar.

9

Přilijte rajčatovou passatu, zakryjte pokličkou a vařte asi 20 minut, dokud čočka nezměkne.

10

Namísto soli použijte sójovou omáčku Shoyu a po odstavení z plamene dochuťte pepřem a rozetřeným česnekem.

Příloha
11

Čočkové kari můžete podávat s rýží basmati nebo s volským okem a čerstvými bylinkami.

Nutrition Facts

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 1576