Print Options:

Lahodná čína z jedné pánve

Yields1 ServingPrep Time40 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr

detail naservírované číny

 400 g kuřecího masa (prsa) anebo vepřové pečeně bez kosti
 1 plechovka kokosového mléka
 2 velké bílé cibule
 1 velká červená cibule
 2 barevné papriky
 bambusové výhonky
 plechovka ananasu
 4 velké mrkve
 ½ ledového salátu
 1 celý pórek
 sůl
 pepř
 kari
 garam masala
 sójová omáčka
 balsamikový ocet
 plnotučná hořčice
 olivový olej
 med
1

Nejdříve si naložíme maso. Do větší skleněné mísy vložíme na tenké nudličky nakrájená kuřecí prsa anebo vepřovou pečeni bez kosti.

2

Přidáme sůl, pepř, kari, garam masalu, sójovou omáčku, lžíci plnotučné hořčice, balsamikový ocet, olivový olej a lžíci medu. Vše důkladně promícháme a necháme v lednici odpočinout ideálně do druhého dne (minimálně však hodinu).

3

Připravíme si velkou Wok pánev a jednotlivé ingredience.

4

Cibuli rozkrájíme na tenká půlkolečka, která od sebe oddělíme v misce, pórek také na kolečka, mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle nebo ji nakrájet ve stylu zeleniny julienne. Papriky očistíme a pokrájíme je na tenké plátky. Ananas je možno rozkrájet na kostičky anebo úzké plátky.

5

V pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a začneme na něm maso postupně opékat. Protože je maso nakrájené na opravdu tenké nudličky, bude hotové za několik minut.

6

Jakmile nebudete vidět žádné syrové kousky, maso vyjměte a nechte odpočinout. Nyní se vrhněte na restování zeleniny. Jako první nasypejte do pánve oba druhy cibule, poté pórek, mrkev a papriku. Přidejte bambusové výhonky, ananas a vše důkladně osmahněte (ledový salát si nechte na později).

7

Jakmile bude zelenina opražená, přidejte do pánve maso společně s ledovým salátem a plátky mandlí. Zalijte kokosovým mlékem a vařte zhruba po dobu pěti minut.