Jak připravit čínu z jedné pánve pro celou rodinu
Milujeme ji všichni. Je jednoduše připravená, chutná a můžeme ji různě obměňovat. Pokud toužíte po opravdu chutné číně s měkkým masem a křupavou zeleninou, máme pro vás následující recept. Jeho příprava vám sice zabere nějakou tu půlhodinku, samotné restování je pak již otázkou několika minut.
Recept na čínu s kokosovým mlékem bez chemických dochucovatel.
Následující recept je bez nejrůznějších chemických dochucovadel a dalších nepotřebností, které do jídla nepatří a v těle nadělají akorát pořádnou neplechu. K přípravě budete potřebovat několik druhů zeleniny a pro exotickou chuť plechovku kokosového mléka.
A u kokosového mléka ještě chvíli zůstaneme. Společně s kokosovou vodou jde o jednu z nejzázračnějších tekutin, kterou můžeme do svého těla dostat. Kokosové mléko pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi, dále pak udržuje krevní cévy a kůži elastickou a pružnou, buduje silné kosti, pomáhá předcházet anémii a uvolňuje nervy i svaly.
Zajímavou ingrediencí jsou také plátky mandlí. Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k jedněm z nejbohatších na proteiny. Navíc patří mezi bohatou zásobárnu hořčíku, draslíku a železa. Zajímavé je, že i obsah vápníku v mandlích je mnohem větší než obsah vápníku v mléce.
Do naší číny budeme přidávat také čerstvou mrkev. Konzumace mrkve, stejně jako kterékoli jiné kořenové zeleniny, posiluje imunitu a je nápomocná v prvotních stádiích virového onemocnění. Mrkev jako taková údajně čistí plíce a dýchací systém, zpomaluje stárnutí a činí pokožku hladkou a hebkou.
Recept je pouze doporučením a každý z vás si jej může upravit dle svých vlastních chutí a preferencí. Výsledkem ale bude dokonalý pokrm, po kterém se na stole jenom zapráší. Po jeho konzumaci navíc nemusíte mít žádné výčitky. Recept je vhodný i pro ty, kdo si hlídají štíhlou linii.
Obsah:
Recept na lahodnou čínu z jedné pánve:
Suroviny
Postup přípravy
Nejdříve si naložíme maso. Do větší skleněné mísy vložíme na tenké nudličky nakrájená kuřecí prsa anebo vepřovou pečeni bez kosti.
Přidáme sůl, pepř, kari, garam masalu, sójovou omáčku, lžíci plnotučné hořčice, balsamikový ocet, olivový olej a lžíci medu. Vše důkladně promícháme a necháme v lednici odpočinout ideálně do druhého dne (minimálně však hodinu).
Připravíme si velkou Wok pánev a jednotlivé ingredience.
Cibuli rozkrájíme na tenká půlkolečka, která od sebe oddělíme v misce, pórek také na kolečka, mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle nebo ji nakrájet ve stylu zeleniny julienne. Papriky očistíme a pokrájíme je na tenké plátky. Ananas je možno rozkrájet na kostičky anebo úzké plátky.
V pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a začneme na něm maso postupně opékat. Protože je maso nakrájené na opravdu tenké nudličky, bude hotové za několik minut.
Jakmile nebudete vidět žádné syrové kousky, maso vyjměte a nechte odpočinout. Nyní se vrhněte na restování zeleniny. Jako první nasypejte do pánve oba druhy cibule, poté pórek, mrkev a papriku. Přidejte bambusové výhonky, ananas a vše důkladně osmahněte (ledový salát si nechte na později).
Jakmile bude zelenina opražená, přidejte do pánve maso společně s ledovým salátem a plátky mandlí. Zalijte kokosovým mlékem a vařte zhruba po dobu pěti minut.
Ingredients
Directions
Nejdříve si naložíme maso. Do větší skleněné mísy vložíme na tenké nudličky nakrájená kuřecí prsa anebo vepřovou pečeni bez kosti.
Přidáme sůl, pepř, kari, garam masalu, sójovou omáčku, lžíci plnotučné hořčice, balsamikový ocet, olivový olej a lžíci medu. Vše důkladně promícháme a necháme v lednici odpočinout ideálně do druhého dne (minimálně však hodinu).
Připravíme si velkou Wok pánev a jednotlivé ingredience.
Cibuli rozkrájíme na tenká půlkolečka, která od sebe oddělíme v misce, pórek také na kolečka, mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle nebo ji nakrájet ve stylu zeleniny julienne. Papriky očistíme a pokrájíme je na tenké plátky. Ananas je možno rozkrájet na kostičky anebo úzké plátky.
V pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a začneme na něm maso postupně opékat. Protože je maso nakrájené na opravdu tenké nudličky, bude hotové za několik minut.
Jakmile nebudete vidět žádné syrové kousky, maso vyjměte a nechte odpočinout. Nyní se vrhněte na restování zeleniny. Jako první nasypejte do pánve oba druhy cibule, poté pórek, mrkev a papriku. Přidejte bambusové výhonky, ananas a vše důkladně osmahněte (ledový salát si nechte na později).
Jakmile bude zelenina opražená, přidejte do pánve maso společně s ledovým salátem a plátky mandlí. Zalijte kokosovým mlékem a vařte zhruba po dobu pěti minut.
Náš recept si můžete také vytisknout ZDE.
Náš tip: čínu můžete podávat s rýží anebo pohankovými nudlemi soba.
A jak připravujete čínu vy? Podělte se s námi o recept v komentářích pod článkem.
- 29SDÍLENÍ
- Sdílet s přáteli
- Vytisknout
0 Comments